петък, 12 юни 2015 г.

Връщането на ГЕРБСП на власт повишава цената на тока

Връщането на ГЕРБКП на власт повишава цената на тока

Публикувано на 09.06.2015 @ 16:44

„Връщането на ГЕРБ и на дясната коалиция на власт се отразява на цените на електроенергията“.

Това заяви председателят на БСП Михаил Миков на пресконференция в централата на партията. Според него е очевидно, във внесения проект на доклад се толерират частни монополи – ЕРП-тата, и започва старата игра, която ощетява държавните дружества – НЕК. Той обясни, че се предвижда увеличение на дефицита за сметка на  увеличение (б.р.) печалбите на ЕРП-тата и признаване на т.нар. технологични разходи и леко завишаване на нормата на печалба, както е било по времето на предишния кабинет „Борисов“. „Процеси, които изкараха хората на улицата“, коментира Миков.

Председателят на БСП е на мнение, че увеличението на цените на електроенергията ще се отрази, както на битовите потребители, така и на бизнеса. „Това ще рефлектира върху цените на стоките и то нагоре. Ефектът от това, което прави групата на ГЕРБ, РБ и патриоти в КЕВР ще доведе до увеличение на цените. Те трябва да бъдат компенсирани и това ще бъде наше последователно предложение“, подчерта той. Миков представи графики, които показват какво ще се случи с цените на електроенергията за бита. Председателят на БСП се обърна към синдикатите, защото според него тази ситуация в сектора ще доведе до проблеми във въгледобива – намаляване на потреблението на български въглища и съкращения на работници.

„От средата на 2013 г. започва леко увеличение на „норма на възвращаемост“ или по-точно казано печалба, както и за рязко увеличение на признатите технологични разходи. Ако те по време на предишното редовно правителство бяха 8%, то изведнъж стават 13,46%, като по странен начин се смесват разходите за инвестиции и тези за ремонти в предложения проект на доклад на групата на ГЕРБ, РБ и Патриотичния фронт в КЕВР.

Михаил Миков: Ако е вярно драстичното преизпълнение на приходи, да се увеличат 14-те социални плащания

Миков съобщи, че членовете на бюрото също категорично се разграничават от действията на Георги Кадиев за агитация на майчин език.


Източник: Поглед.инфо, http://bulgarski.pogled.info/news/65154/Vrashtaneto-na-GERB-na-vlast-povishava-tsenata-na-toka

Не мога да не се съглася с истините - онази част от полуистините на БСП, с които все повече отвръщават последователите си заради ЛИЦЕМЕРИЕТО им. Защото с полуистините, тези стари манипулатори прекарват населението с други идиотщини, а задкулисно с ГЕРБ, ДПС, РБ, ДСБ и прочие боклуци си грабят като за последно! Но именно това лицемерие и продължаващият 25 години Геноцид срещу Българите е НЕПРОСТИМ!!!!! Ето ви цитат от статията: "Миков съобщи, че членовете на бюрото също категорично се разграничават от действията на Георги Кадиев за агитация на майчин език." А питаме, ще се разграничи ли БСП от другаря Кадиев и жена му и фирмата им за търговия с ток: Георги Кадиев: Червеният търговец на ток и хазарт.  http://fotovoltaikbg.blogspot.com/2015/05/blog-post_54.html, за надуване на цените на тока в Енергетиката? Ще се разграничи ли от схемите на Р. Овч, Корумбашеви? От ВЕИтата собственост на БСП и отрочетата им ГЕРБ, ДПС, ДСБ, от черните партийни каси, пълнени редовно от ЕРПтата, от Топлофъкация, от Софийска Воня - френската Веолия и ЕДФ? Ще се разграничат ли от Ковачки, Вальо Златев и все такива подобни екземпляри, които са вече с единия куршум в гроба?

Nikolay Kolev · Водещ коментатор · УНСС София
Миков, като не разбираш от енергетика и от икономика, не говори глупости! Понятието "Норма на възвращаемост" включва още две съществени думички "... на капитала". И тя в никакъв случай не е равна на печалбата от дейността. Специално в енергетиката печалбата е около три пъти по-малка от възвращаемостта на капитала или при 13% норма, печалбата е около 4-5%! И не се намери икономист в България, който да обясни на стадото що е това "норма на възвращаемост ... на капитала"! А журналята и не се замислят да попитат, защото публиката очаква от тях сеири.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог