петък, 26 юни 2015 г.

US мафията подкрепи енергийната мафия КЕВР, Борисов свика съвещание

US бизнесът подкрепи КЕВР, Борисов свика съвещание

11:33 | 21 юни 2015 / Редактор Георги Брандийски

Последна дума има КЕВР
Сн.: БГНЕС
Комитетът за енергетика и минерални ресурси към Американската търговска камара подкрепя правителството и КЕВР за реформите в енергетиката.

Това е записано в отворено писмо на Американската търговска камара за ролята на КЕВР за стабилността на българската енергийна система.

Междувременно правителството се събира тази сутрин извънредно на съвещание заради цената на електроенергията. Премиерът Бойко Борисов свиква съвещание в Министерски съвет, на което ще се обсъдят цените на електроенергията, които трябва да влязат в сила от 1 юли.

Според плановете на енергийния регулатор цената на тока за повечето предприятия ще нарасне с 13 до 20 процента от 1 юли. Аргументът на КЕВР е, че ако не бъдела увеличена цената "задължение към обществото" за стопанските потребители, в системата се отваряла дупка от 285 млн. лв. и трябва цената на тока за хората да е със 17% по-висока. Бизнесът заплаши с протести.

По време на съвещанието трябва да бъдат обсъдени законодателни промени, които да предотвратят планираното поскъпване на тока. Борисов изрази своето несъгласие да бъде увеличавана цената на тока, както за бизнеса, така и за потребителите и добави, че той не прави разделение между тях.

Дългосрочните реформи в енергийната система следва да се базират на основните принципи за прозрачност, предвидимост и устойчивост, като по-специално трябва да се стремят към: запазване на независим енергиен регулатор, стабилизиране и укрепване на регулаторната среда и решаване на проблемите с дефицита и ликвидността на сектора, се посочва още в писмото на американската камара.

Американската търговска камара специално изразява подкрепата си към КЕВР в усилията й да действа като "независим регулатор"-хаха, вземащ решения, които осигуряват прозрачност и финансова стабилност в системата.

От организацията подчертават, че основна задача на КЕВР следва да бъде гарантиране на законността в сектора и сигурността на енергийната система, покриване на дефицитите, като същевременно се прекрати кръстосаното субсидиране на определени производители и потребители (битови и/или корпоративни).

Енергетиката е структуроопределяща за икономическото развитие на България, се отбелязва в писмото. По тази причина според организацията е изключително важно да бъде осигурена дългосрочната жизнеспособност на НЕК ЕАД и всички участници в процеса на производство, разпределение и дистрибуция на електроенергия. Правителството и КЕВР следва да гарантират тяхната финансова стабилност, така че да изпълняват финансовите си задължения и да се преодолее тежката междуфирмена задлъжнялост в сектора.

Източник: http://dnes.dir.bg/news/tok-USA-tzena-izbori2013-kevr-19328688


Просто момче ( нерегистриран )
23.06.2015 11:00
Не мога да разбера защо като производителя на ток не може да си пласира стоката целия народ трябва да плаща загубите на производителя ??
Правителството май не му е ясно,че тока е стока която трябва да се продаде в момента в който е произведена и не може да се складира и да се продава по-късно.Правителството се мъчат да ни обесняват как трябва да правим икономии,да си сънираме и ред други тъпутии а в същото време дигат цените да си изкарат парите.Трябва да ни стимулират да харчим повече нощна енергия ,а не да и вдигат цената.Ако не се ползва нощната енергия това трябва да е загуба на производителя а не на потребителя.И като е пазарна икономиката защо ме карат да плащам скъпата енергия на Американските централи??


Майна ( нерегистриран )
23.06.2015 09:56
Големия брат се изказа и ние трябва да слушкаме.(много обидно)
Да одържавим американските ТЕЦ и да се махат от където са дошли.
Да създадем правила за веригите да продават 70% само български стоки.
Марш на американците от България, не ги искаме, да си вървят в Америка


scotts ( регистриран )
23.06.2015 09:18
ББ се прави на мъж, ама му заповедаха дигане на токъ с 30% и трее се изпълни.


22 ( нерегистриран )
23.06.2015 08:39
Господарите одобряват


Всичко е въпрос ( нерегистриран )
22.06.2015 22:33
на пари от гушнатите от янките тецове Марица и за това толкова усърдно одобряват и поощряват решенията на КЕВР за повишаването цените на тока.


911 ( нерегистриран )
22.06.2015 19:37
"Американската търговска камара специално изразява подкрепата си към КЕВР в усилията й да действа като независим регулатор
"...от това становище си личи колко е независим КЕВР


ТОЧКАТА ( регистриран )
22.06.2015 18:41
Америка защитава своите кърлежи.Все пак пият българска кръв, не американска.
Ако бе американска/ние да я пием/каква ли заплаха за демокрацията и свободата щяхме да бъдем????


77 ( нерегистриран )
22.06.2015 17:41
БЛИЗНАШКИ ЕДНО ГОВОРЕШЕ - СЕГА Е СЪВЕТНИК НА ДПС .ИВАНОВ ЕДНО ГОВОРЕШЕ- СЕГА ДРУГО ВЪРШИ.
ЕГА ТИ ХОРАТА . КАКЪВ МОРАЛ КАКВИ ПЕТ ЛЕВА . ПРОДАЖНИЦИ


чичо сам ( нерегистриран )
21.06.2015 16:01
Колония ли сме на САЩ, нов щат ли сме? Нещо не разбирам. Какво е това системно и безпардонно набъркване в политиката на суверенна държава, която при това е в състава на ЕС, а не на САЩ. Ако са ни купили вече, за какво ни е това правителство и този парламент. Имаме си US президент.


истината ( нерегистриран )
21.06.2015 15:33
Какъв се явяват тези крадци и мошеници че подкрепят нашите крадци и мошеници?В качеството си на какви тези урунгели подкрепят нашите урунгели?


Nikos ( нерегистриран )
21.06.2015 15:08
Ето това е последното УСПИВАНЕ,което ни се прилага,като на една КОЛОНИЯ И БАНАНОВА РЕПУБЛИКА! Винету Магнолиев свиквал някакво съвещание,на което трябвало да се обсъди.... Че този индивид отново се опитва да ни убеди,че нещо зависи от него,нищо,че той е на другия край на канапчето,което се дърпа от Америка!
- "Аргументът на КЕВР е, че ако не бъде увеличена цената "задължение към обществото" за стопанските потребители, в системата се отваря дупка от 285 млн. лв. и трябва цената на тока за хората да е със 17% по-висока. "
-"Американската търговска камара специално изразява подкрепата си към КЕВР "
-"Дългосрочните реформи в енергийната система следва да се базират на основните принципи за прозрачност, предвидимост и устойчивост, като по-специално трябва да се стремят към: запазване на независим енергиен регулатор, стабилизиране и укрепване на регулаторната среда и решаване на проблемите с дефицита и ликвидността на сектора..."
УСПИВАНЕ,БАЛАМОСВАНЕ и прилагане на кукловодски номера и прийоми!В България след тоталното сриване и унищожаване на промишлените предприятия потреблението на електроенергия е свито до 1/10!Либстват вече крупни елетроемки предприятия и производства!ПОСТОЯННО СЕ ИЗНАСЯ ТОК,КОЕТО СЕ ПРАВИ ЗАДКУЛИСНО И ПРИКРИТО ОТ ОБЩЕСТВОТО,С КОЕТО СЕ ОБОГАТЯВАТ ЕДИН ФАЙТОН ХОРА!!!!Щяла да се отвори дупка в системата от 285 милиона!За кого са тези милиони господа управляващи,хайде да я видим сега прозрачноста в действие!



Да напомня ( нерегистриран )
21.06.2015 15:05
Американската търговска камара изработи плана РАН-ЪТ. Ричард Ран и Доналд Ът са нейни служители и правиха плана за нас.


Хъм ( нерегистриран )
21.06.2015 14:32
Ха ха ха ....ама разбира се ...мами**** им мръсна. Ех българи, роби си бяхте и такива ще си останете. Не разбрахте ли че каквито и чуждопоклонници да бъдете ще ядете само оглозгани кокали които ви подхвърлят. Не се ли изправите и не отстоявате своето, нито ще ви уважават, нито ще ги е страх от вас за да внимават, нито вие ще се почувствате наистина горди свободни хора. Изправете се и създайте свой обществено-социален строй в който да се чувствате успели и щастливи и който трябва да го защитавате със зъби и нокти. Не разбирате ли че примирявайки се с това че сте били малки, слаби и бедни сте загубили своето аз без дори да сте извадили меча от ножницата. Защо по-дяволите се кланите на тоя или ония ..били сме съюзници....ха съюзниците не ги мачкат като грозде в каца. Ма били сме в уж равноправния ЕС ....да ама постоянно ни нареждат как да живеем от там и ние все се напъваме да им угодим а те все ще измислят нещо друго само и само да сме по-долу. На всичкото отгоре ни разделят. И не забравяйте че и Русия прави същото.


АТАКА ( нерегистриран )
21.06.2015 14:28
Рано или късно Плевнята, Тиквата,Цв.Цв. , Лизашки, Шаламанов, Сюлейман ПасиПетърчо-коня,сталинка(кристалина) георгиева,първанов,тиквуня,кукунева,филип димитров,костов,калфин,станишев,меестаня,доганя,хафъзов,изко рмен исмаилов,валерката симеонов,бинев-мутрата,мангала-московски,протестна мрежа и други знайни бандити на ЦРУ-ка каишка ще отговарят пред международен военен трибунал за 25 годишен геноцид над Българското население.
Да си припомнят Закона на Стамболийски за съдене на виновните за националната катастрофа в ПСВ и Народния съд след ВСВ.
 

Я пак ( нерегистриран )
21.06.2015 14:27
Аз нещо не разбрах. Бойко Борисов е избран да управлява България от US бизнеса, или от българския гласоподавател ? Ааа разбрах, US бизнеса е финансирал кампанията на Борисов в България и сега търси дивиденти.


Капитана ( нерегистриран )
21.06.2015 14:07
Какво ни донесе демокрацията за 25 години:
- Преди имаше "червена аристокрация". Днес тя се нарича "бизнескласа".
- Преди съществуваше политическа цензура. Днес има икономическа цензура - ако не си с властта, ще загубиш работата си.
- Преди имаше журналисти на заплата. Сега има платени журналисти.
- Преди имахме индустрия и селско стопанство. По време на демокрацията селското ни стопанство, индустрията ни и атомната ни енергетика бяха разграбени и харизани на чужденци или нашенски мафиоти.
- Преди имахме славна армия. Днес имаме карикатурна сбирщина, която служи на западните сили.
- Преди имахме здравеопазване. Днес право на здраве имат онези, които имат пари.
- Преди селата и градовете ни бяха чисти и красиви. Днес на мястото на парковете и градинките има бетон, мръсотия и цигания, колите са по тротоарите.
- Преди имахме природа. Днес горите ни се изсичат, а Черноморието е вече бетонирано.
- Преди всички бяха нахранени. Днес просията стана професия, а ровенето из боклуците придоби общонационални измерения.
- Преди имаше ред и спокойствие. Днес убийствата са ежедневие.
- Преди имаше равенство. Днес "недемократизиралите" се люде ровят за храна в кофите за боклук заедно с гладните кучета.
- Преди учениците пееха "Върви народе възродени". Днес индивиди със сексуални извращения парадират на гей-сбирщини.
- Преди имахме история. Днес не се говори за турско робство, а за турско "присъствие", преиначава се Баташкото клане, Левски се представя като убиец, а Ботев се описва като терорист и пройдоха.
- Преди се раждаха българчета, днес се въдят цигани!
- През 1989 г. броят на българите беше повече от девет милиона души. Днес той е около 6-7 милиона! Два милиона от останалото в България население са пенсионери, които в порутените си селски къщи се страхуват за живота си от цигански набези.
- Преди имаше държава България. Днес има територия България.



Киряк Стефчо ( нерегистриран )
21.06.2015 13:58
След 25 години на "ДЕМОкрация"
Разбирам защо е имало лагера Белене.
 До 1 или2 години пак ще има....това е сигурно.
  
Тя ( нерегистриран )
21.06.2015 15:10
Тетка Цаечева, затова пищи. Щото като партиен секретар на ОК на БКП в Плевен много добре знае какво е ставало там.


АТАКА ( нерегистриран )
21.06.2015 13:30
Кой беше на сюнет в Шуменско? Кой съсипа КТБ и крещеше наляво и надясно по света, че България била фалирала? Кой откри паметник на пехливанин в Шуменско пак? Кой се целуваше на кафета с Местан? Кой поздравяваше турската орда със "мархаба аскер",Кой е Борисов+Местан=БоСтан! Кой краде НЕК с ВЕИтата? Кой е най-тъпата турска СИКаджийска мутра? Кой ще вдига цената на тока? Кой назначи ПлЕВНелиев? Кой върна Ваньо Танов? Кой манипулира изборите? Кой изкраде здравната каса? Кой изкраде Професионалните Пенсионни Фондове? Кой изкраде плащанията за пенсионерите? Кой изкраде фискалния резерв? Кой водеше правителството да заседава в Анкара и Оман? Кой назначи енергиен министър от ЕВН и кръга Прокопиев, към която е и ПлЕВНенлиев? Кой плаща на троловете да спамат тук?


Мордор ( нерегистриран )
21.06.2015 12:56
Това е все едно да питаш вълка дали е вкусно агнето. Ами, да, вкусно му е. На мръсните гешефтари от фащ им харесва да ограбват българската земя и народ и да печелят гарантирани суми от незаконните и престъпни договори с ТЕЦ-овете, които мавърът Иван К. им хариза за сметка на българите. Зашо никой не се интересува кой, при какви условия и как е сключил договорите с ТЕЦ "Марица-Изток" 1 и 3? Къде са "журналистите"? А, да, на хранилка и верижка към "Америка за България" и бабуина са. Или те, или шефовете им.


батко ( нерегистриран )
21.06.2015 12:39
Такса "ЗАДЪЛЖЕНИЕ КЪМ ОБЩЕСТВОТО" - някой може ли да ми обясни какво точно означава тази такса?!?!
 
jhg ( нерегистриран )
21.06.2015 12:51
Това не сме го учили по пазарна икономика!

hahahara ( нерегистриран )
21.06.2015 12:51
първо:
,,още един данък,,

второ:
,,като такъв, една частна фирма не може да е ,,данъчна инспекция,, . това е противоконституционно!!!

трето:
,,това е рекет защото неплащаики този ,,данък,, ти спират тока!!!
лишават те от нещо което държавата е длъжна да ти го предлага след като си плащаш!!!

четвърто:
с тези пари ,,плащаме,, на тези които крадът ток и паразитирът!!!знаеш кои са???

петто:
,,това е ,,патент,, от фалирала гърция!!!

шесто:
стана ли ти ясно че и ние сме фалирали???
фалиралите хранят един милион неграмотни, безработни и крадящи български граждани!!!


Минчо ( нерегистриран )
21.06.2015 11:58
Дори и с 500% да вдигнат цената след няколко месеца ЕРП-тата ще ревнат, че работят на загуба.
Те така ди знаят - надуват изкуствено разходите и уж губят. Ми кат губите що стоите тука бе - да не сте ни спонсори. Марш да ви няма.... И тока ще поевтинее поне с 50%.
Що работят като са на загуба - мноооого са нагли. Ми нашите са много продажни -пак ще ни продадат за някой лев комисионна.

Няма коментари:

Публикуване на коментар

Търсене в този блог